Frederikshavn Kommune er stor-forbruger af Tvind-imperiets socialpædagogiske tilbud.

Er det godt – eller er det skidt? Det er ihvertfald en kende problematisk i lyset af det faktum at Tvind-toppen er efterlyst af Interpol.

Frederikshavn er nummer 3 på listen over de kommuner, der benytter Tvind mest – lige efter Århus kommune med 34 placeret i tilbud på et af Tvinds opholdssteder (iflg. Nordjyske 23.10.17).

Hvor mange millioner der ryger fra Frederikshavn til Tvind ved jeg ikke!

Men, jeg har flere gange påpeget, at der er mange millioner at hente hjem på socialpædagogiske opgaver – især hvis vores kommune er villig til at kigge på helt andre løsningsmodeller. Millioner der kan bruges på andre vigtige velfærdsopgaver.

Et forebyggende arbejde, med langt tidligere indsatser i socialt udsatte familier – nu! – er en økonomisk gevinst på den lange bane (læs meget mere på linket nedenfor).

www.balama.dk/svigtende-indsatser-koster-millioner

Indtil en så gennemgribende ændring – og tilgang – på hele det område overhovedet er muligt, så skal kommunen ind og kigge på de mange millioner, der bliver spenderet på tilbud, som enten er over-takseret eller hvor socialpædagogiske opholdssteder gaber over opgaver de ikke er gearet til.

Et af mine første punkter på dagsordenen i byrådet 2018 er, at fremlægge et forslag om at re-tænke hele det socialpædagogiske område – med det formål at skabe de bedst mulige løsninger – i et helt andet omkostningsleje end tilfældet er idag (baseret på mine 10 års erfaringer i privat regi).

Tilbage til stemlasse.dk forside

Følg Lasse Burholt på Instagram og Facebook