Din far har snakket om en ‘Big Mac’ hele formiddagen – sådan lød meldingen fra en af de søde piger, der tager sig godt af min far på plejecentret.

Du kan også læse denne fortælling om min far på Facebook her

Jeg trak vejret dybt – og tog en hurtig beslutning: Jamen, så lad os da komme afsted – i kørestolen med den gamle, ned til bilen og i McDrive efter en Big Mac!

Det var den 14. Juni (for snart 4 måneder siden) – den sidste gang jeg havde noget, der mindede om en samtale med min far. Han er sendt til tælling – parkinson og demens. Begge dele har taget vanvittigt hårdt på ham – han kom på en aflastningsplads i Marts – inden vi heldigvis fik plads til ham på det skønne sted, Bålhøj i Tårs.

Den tredje alder ligger mig på sinde – men måske i en lidt anden kontekst end de fleste andre. Vi kan tænke os alverdens fornuftige ord om en god tredje alder – og ha’ nok så mange gode ideer (og forestillinger).

Min far har det ikke godt – han har ikke en god tredje alder – hans pensionistliv med masser af hyggelige timer på hans elskede værksted blev brutalt afbrudt!

Til gengæld har min far nogle skønne mennesker omkring sig i Tårs. Men det er ikke givet for alle vore ældre… (meget mere om det i et andet opslag).

Min far og jeg med pommes frites i Juni

Lige nu vil jeg blot mindes dette billede – fra et øjeblik i bilen ved Svanelunden i Hjørring – med pommes frites og cola – hvor den gamle netop har skudt en humoristisk kommentar af (kendere vil ane lunen i ham).

Faktisk havde jeg ikke rigtig tid til at køre den tur – men tog tiden, omend det samtidig var besværligt at få far ned til bilen… og i bilen (og ud af bilen!). Det der med at spise den meget omtalte Big Mac gik heller ikke.

Til gengæld glæder det mig vi fik den stund. Det var hele besværet værd.

Den gode tredje alder er et af de 5 pejlemærker der danner grundlaget for vores valgperiode 2018-2021. Find link til Venstres valgprogram på forsiden af stemlasse.dk

Her kan du læse vores pejlemærke der handler om en god tredje alder

Læs mere om behovet for en værdig ældrepleje

Følg Lasse Burholt på Instagram og Facebook

Tilbage til stemlasse.dk