Undervisningsministeren besøger Frederikshavn i efteråret – hvor hun bl.a. besøger en privatskole og en friskole.

I første omgang var der meldinger fremme fra Christina Lykke (SF), der undrede sig over UV ministerens manglende besøg på kommunens folkeskoler i forbindelse med hendes tur til Frederikshavn. Lykke kaldte det et fravalg.

Det viser sig – efter en forklaring fra Klaus Hjulmand (LA) – at det ikke var en beslutning truffet af Merete Riisager og hendes bagland – men derimod vores egen borgmester, Birgit Hansen, der havde sagt no-go til besøg på en af kommunens folkeskoler – medmindre borgmesteren var vært.

På alle måde dumt: Folkeskolen er til konstant debat – i særdeleshed skolereformen – og her taler vi så om en minister, der tager turen hele vejen fra Christiansborg til Frederikshavn uden at besøge en folkeskole.

Helt symbolsk en afstand der ofte tales om; “at der er langt til Christiansborg”.

Ærgerligt at vore lærere og elever – i Folkeskolen – ikke får muligheden for en dialog med undervisningsministeren om alt fra skolereformen, lange skoledage til en evaluering af forløbet indtil videre: “En finger på pulsen” om man vil.

Nuvel, jeg er naturligvis med på, at der er visse ting som ikke bare uden videre lader sig gøre; at der selvfølgelig skal være “hånd i hanke” med hvad der skal foregå i politiske sammenhænge på eks. vore skoler.

Men – et ministerbesøg? Når Merete Riisager er her – så skal hun have mest muligt med sig hjem fra Frederikshavn!

Birgit Hansen – det er en ommer.

Tilbage til stemlasse.dk