Min fars ejendomsmægler var gasblå i hovedet af raseri – han kunne nemlig sælge mange flere huse end min far ville bygge!

Fandt den her t-shirt forleden, spritny never used direkte fra posen (anno 1984-85) og fik et flashback til dengang jeg stod der, som en godt og vel 12 årig knægt, mellem den gamle og Bjarne, der solgte det ene Lendum hus efter andet i 80’ernes byggeboom: husene skød op i Suderbo kvarteret, i Ravnshøj, i Sæby, i Elling – og alle mulige andre steder i Frederikshavn.

Det turbulente skænderi mellem den gasblå Bjarne og den stædige tømrermester var en læring – og i særdeleshed et indblik i den gamles filosofi: – det man levere skal være iorden, man skal kende sine begrænsninger.

Om det var undertonen af kompromis på kvalitet jeg fangede i min fars modargumenter, husker jeg ikke præcist – men oplevelsen blev lagt oveni summen af den indirekte opdragelse man har med hjemmefra.

Ihvertfald har jeg det svært med slinger og sjusk – tilgengæld har jeg altid været åben for konstruktiv kritik: det lærer man nemlig af. Altid.

En fortælling om en t-shirt, der bringer et minde frem – om det man stolt kommer fra 😉

Klik her for en artikel om min far i 1965 – dengang man kunne få et sommerhus for en halv snes tusinde