Velkommen!

Frem til byrådsvalget den 21. november kan du her på stemlasse.dk følge med i hvad der ligger mig på sinde, min mening og mine input om flere af de ting, der sker omkring os her i Frederikshavn Kommune.

Længere nede på denne side kan du læse mere om hvem “Lasse Burholt” er.

Vi har netop lanceret vores valgprogram, der med 5 pejlemærker er grundlaget for fælles front i byrådet for 2018-2021. Du finder et link til valgprogrammet nederst på denne side.

Hvad har Lasse Burholt sagt i det offentlige rum? 

Her nedenfor følger en liste over artikler & indlæg fra Lasse Burholt.

Stærkt grundlag for mountainbike-turisme (August 2017)
“Flere jobs gennem vækst og iværksætteri er det fremtidige grundlag for bosætning – og her er kreativ tankegang en betydelig faktor (også når det gælder jobtræning og beskæftgelsesmuligheder for borgere med særlige behov)…”
>>> Læs om muligheder i oplevelsesøkonomien

Allermest indflydelse for dig (Juni 2017)
“Kommunalvalget er netop der, hvor vi borgere – her i Frederikshavn Kommune – faktisk har allermest indflydelse på, hvad der fremover skal ske på skolerne, i ældreplejen og en lang række andre områder, der omhandler de nære ting, eller det vi kalder kernevelfærden…”
>>> Læs hele artiklen på Kanal Frederikshavn

Håndbremsen er trukket i sag om farlige trafikforhold (Juni 2017)
“Med andre ord – så har der i mere end 10 år været slået på tromme – både direkte overfor forældrene, men også det politiske apparat – for at forholdene omkring skolen skal ændres; igennem mere end 10 år har man ved selvsyn kunnet analysere trafikforholdene som intet mindre end kritisk…”
>>> Læs artiklen på Kanal Frederikshavn – hvor der også henvises til artikel fra 2010

På en skillevej – derude i den lille by (2017)

“Det var nemlig den her flok jeg talte om – når snakken faldt på de små skoler kontra de store skoler. De små byer mod de store. Det var den her flok jeg talte om når der blev diskuteret antallet af elever i en klasse. Det var den her flok jeg hev frem – når jeg argumenterede for vigtigheden af skoler i de små byer.” >>> Læs hele indlægget

Europæiske studerende vilde med Frederikshavn (2017)
“I knap en uge har der været alt fra teambuilding til markedsføring på programmet med fokus på iværksætteri og læring i de kulturelle forskelle landene imellem..”. >>> Læs mere

Kritik af anonymt indlæg i debat om skolereformen (i 2015)
“Det endda til trods for jeg – som forælder – har udtrykt mig skarpt over flere omgange på Facebook – med en opfordring til at lade skolereformen bundfælde og finde sin plads – inden vi saver alt i småstykker alene fordi forandringer skaber…. forandringer.” >>> Læs mere

Stil større krav til os Frederikshavnere (2013) <<< Bør læses
“Det er ikke så let at få øje på, hvad de mange politikere har af planer, tanker og ideer for vores kommune, der på alle mulige måder bør skue langt fremad. Langt udover de varme hænder og hvem der er bedst til at lægge budgetter” >>> Læs hele artiklen hvor jeg også udtrykker mine holdninger til kontanthjælp

Skolebestyrelse ser med alvor på besparelser (2012)
“Det er skolens ansvar at levere en undervisning, der senere i vore børn og unges livsforløb understøtter mulighederne for en god uddannelse og ikke mindst ballast i arbejdslivet…” >>> Læs mere

Hvem er Lasse Burholt?

Født og opvokset i Lendum – søn af en legendarisk tømrermester *) – min mor var på apoteket i Østervrå – og stod senere for alt omkring regnskab, løn og vice versa på kontoret i min fars forretning (Lendum Huse). Hun døde desværre af kræft i 1990. Da jeg rykkede hjemmefra blev det først med bopæl i Kvissel (efter et ophold hos militæret i Holstebro) – og sidenhen i Frederikshavn gennem nu 19 år.

Jeg er byrådskandidat for Venstre i Frederikshavn – men, Frederikshavn er ikke bare Frederikshavn: – det er Frederikshavn Kommune – fra Skagen i Nord – til helt ud på den anden side af Sæby; i Lyngså & Voerså – og Gærum, Ravnshøj og Kvissel mod vest! (Som gammel Lendum-dreng ved jeg alt om at være ‘lokalpatriot’ – om livet i en lille by, vigtigheden af liv og en skole!).

Bor i Bangsbostrand sammen med Mona – her går vore 2 drenge (Silas, 7 år og Malthe, snart 14 år) på Bangsbostrand Skole. Vores datter Anne-Sofie studere på Frederikshavn Handelsgymnasium. Jeg er 43 år – har bred erhvervserfaring fra flere brancher, både som ansat og som selvstændig.

Har bl.a. 10 års erfaring som mentor for socialt udsatte – og lige så mange års erfaring med koordinator-roller, coaching & ansættelse af medarbejdere i samme branche. Har siddet 8 år i skolebestyrelsen på Bangsbostrand Skole – frem til skoledistriktsomlægningerne.

Du kan læse mit fulde CV på LinkedIn.com.

Følg min private Facebook profil på www.facebook.com/lasseburholt – du kan blot klikke på “Følg”-knappen (hvis du synes en venne-anmodning er for tidligt).

Kender du det liberale menneskesyn?

Det liberale menneskesyn

Det liberale menneskesyn bygger på, at ethvert menneske har ret til ansvar for sit eget liv. Hvis mennesket berøves det personlige ansvar, bliver det umyndiggjort, magtesløst og ansvarsløst. Derfor skal mennesket være frit til at tage ansvar for sit eget liv og medansvar for andre mennesker og fællesskabet.

Det enkelte menneske har også pligt til ansvar for sit eget liv. Forudsætningen for et godt samfund er, at hver enkelt føler et personligt ansvar for at yde en indsats og bidrage til fællesskabet.

Når det enkelte menneske får størst mulig frihed til at stræbe efter et godt liv, bliver der skabt værdier, som kan komme fællesskabet til gode. Derved bliver fællesskabet stærkest.

Der er ikke nogen modsætning mellem frihed og fællesskab. De stærkeste fællesskaber er netop de fællesskaber, hvor mennesker frivilligt er gået sammen for at løse en opgave eller dyrke en interesse.

Det menneske, der kan klare sig selv, har en moralsk forpligtelse til at bistå de mennesker, der ikke kan – privat og via samfundet.

*) I et indlæg på Facebook svarer jeg på spørgsmålet “Hvad er det egentlig du laver?” – og da jeg er involveret i flere ting – og derfor beskriver mine arbejdsopgaver som “lidt af hvert”, skriver en anden “gammel Lendum knægt” fra barndommen følgende kommentar: “Kan du ikke bare sige du er søn af en legendarisk tømrermester?“.


Venstres valgprogram 2017

Vil du vide meget mere om Venstres valgprogram for kommunalvalget 2017? Så klikker du blot på Valgprogram KV17 – hvor du finder alle detajlerne i en PDF.