Investering i crypto-currencies er ret nyt for mig – ganske vidst har jeg fulgt med i den eksplosive vækst i Bitcoin – og indrømmet: min tilbageholdenhed har i særdeles skyldtes uvidenhed og manglende forståelse for hvordan Bitcoin rent faktisk skabes – især da ret mange scams er opstået i momentum på krypto-valuta.

For ganske nyligt blev min opmærksomhed rettet mod ‘Ethereum’ (ETH) – en anden crypto valuta – der modsat Bitcoin er knap så omkostningstung at komme i nærheden af. ETH er i lighed med Bitcoin steget voldsomt – men hvor prisen for Bitcoin lige nu (August 2017) svinger mellem $4.000 -$4.300, så er ETH i et leje der springer mellem $297 og $325.

Et andet super-interessant alternativ (eller supplement) til ETH og Bitcoin er ‘Litecoin’ – der handles i $51-$53 lige nu (en stigning på 58% fra Juli til August!). Har netop valgt at investere i Litecoin.

Jeg har desuden positioner i ETH – handlet via platformen ‘Trading212’ – mine aktiepositioner har jeg gennem min egen bank – og NordNet Bank – hvor crypto-valutaerne ikke kan handles.

Hvor skal jeg købe Ethereum, Bitcoin og/eller Litecoin?

Coinbase er en af de største udbydere i det felt – her kan du enkelt & sikkert handle krypto-valuta: Ethererum, Bitcoin & Litecoin (Klik her for at oprette dig hos Coinbase). Det er omkostningsfrit at oprette dig hos Coinbase – du kan følge med i kurserne, uden at handle – for så (måske) at slå til når du synes det føles rigtigt for dig.

Jeg har handlet Litecoins, Bitcoin, Ethereum hos Coinbase. Her kan du handle både 1 Bitcoin eller 0,1 – 0,01 – 0,001 osv. i både BTC, LTC, ETH

Daytrading – og shorte positioner?

Fristende at tænke i den retning med ETH (og naturligvis Bitcoin) – omend det kun giver mening (tænker jeg) på en forholdsmæssig stor volume. Og – med en enorm mængde is i maven!

Aktiekøb i selskaber der handler krypto-valuta?

Hold øje med kursen på ‘Bitcoin Group SE’ (fondskode/ticker: ADE) – de handler og investere i bitcoins/kryptovaluta og fokusere desuden på investeringer i disruptive forretningsmodeller. Den står i kurs EUR 25,6 – med 218% stigning de seneste 90 dage (Juni – August 2017).