Investering i crypto-currencies er ret nyt for mig – ganske vidst har jeg fulgt med i den eksplosive vækst i Bitcoin – og indrømmet: min tilbageholdenhed har i særdeles skyldtes uvidenhed og manglende forståelse for hvordan Bitcoin rent faktisk skabes – især da ret mange lykkeriddere er opstået i momentum på krypto-valuta.

For ganske nyligt (i Juli 2017) blev min opmærksomhed rettet mod ‘Ethereum’ (ETH) – en anden crypto valuta – der modsat Bitcoin (BTC) er knap så omkostningstung at komme i nærheden af. ETH er i lighed med Bitcoin steget voldsomt – men hvor prisen for Bitcoin lige nu (August 2017) svinger mellem $4.000 -$4.300, så er ETH i et leje der springer mellem $297 og $325.

Opdatering: Bitcoin er i December 2017 i kurs $11.000 og ETH nærmer sig kurs $490.

Et andet super-interessant alternativ (eller supplement) til Ethereum og Bitcoin er ‘Litecoin’ (LTC) – der handles i kurs $51-$53 lige nu (en stigning på 58% fra Juli til August!). Valgte i August at investere en del i Litecoin.

Opdatering: i December 2017 er kursen på Litecoin $101!

Hvor skal jeg købe Ethereum, Bitcoin og/eller Litecoin? Jeg vil anbefale dig Coinbase.

Coinbase er en af de største udbydere i det felt – her kan du enkelt & sikkert handle krypto-valuta: Ethererum, Bitcoin & Litecoin (Klik her for at oprette dig hos Coinbase). Det er omkostningsfrit at oprette dig hos Coinbase – du kan følge med i kurserne, uden at handle – for så (måske) at slå til når du synes det føles rigtigt for dig.

Coinbase er den udbyder jeg synes fungere bedst – hvor oprettelsen samtidig er mere gennemtænkt end hos eks. Kraken, Bitstamp, LiteBit – især er Coinbase app super overskuelig: nemt at følge med i kurserne – og nemt at få et overblik over sin investering (eller opsparing, som jeg vælger at se min investering som). Samtidig er app + adgang til Coinbase via din PC sikret med 2-trins godkendelse.

Jeg har handlet Litecoin, Bitcoin, Ethereum hos Coinbase. Her kan du handle både 1 Bitcoin eller 0,1 – 0,01 – 0,001 osv. i såvel BTC, LTC som ETH. Det betyder du med få tusinde kroner kan investere i eks. Bitcoin, ETH eller LTC, selvom kursen eks. i December 2017 er DKR. 70.000 for 1 Bitcoin.

Et tip: køb hos Coinbase, eks. spred kr. 1.000, 2.000, 3.000, 5.000 (eller mere; vigtigt det er penge du kan undvære!) mellem de tre nævnte kryptovaluta. Og lad dem stå! – du vil opleve at kursen kører med store udsving på især Bitcoin – med andre ord, så falder og stiger kursen ofte – for så at nå nye højder.

Hvis du sælger dine coins, så indsætter Coinbase beløbet på en Euro konto (som du også følger via din app/PC) – som du frit kan tilbageføre fra til eks. dit kort/konto.

Daytrading – og shorte positioner?

Fristende at tænke i den retning med Litecoin, Ethereum, Neo, Monero (og naturligvis Bitcoin) – omend det kun giver mening (tænker jeg) på en forholdsmæssig stor volume. Og – med en enorm mængde is i maven!

Jeg opkøbte positioner i Ethereum – via platformen ‘Trading212’ – hvor jeg samtidig eksperimenterede med at “daytrade” og “shorte” både Litecoin, Neo & Ethereum. Det gik rigtig godt – indtil Bitcoin tog et kæmpe dyk i September –  og trak de øvrige kryptovalutaer med sig ned. Så stoppede jeg med at daytrade og shorte – alt for usikkert, men spændende! Du vil opleve at øvrige kryptovaluta følger kursen på Bitcoin.

Opret dig hos Coinbase her

Aktiekøb i selskaber der handler krypto-valuta?

Hold øje med kursen på ‘Bitcoin Group SE’ (fondskode/ticker: ADE) – de handler og investere i bitcoins/kryptovaluta og fokusere desuden på investeringer i disruptive forretningsmodeller. Den står i kurs EUR 25,6 – med 218% stigning de seneste 90 dage (Juni – August 2017). Kursen er i December 2017: EUR 80 – med en stadig stigende tendens.

Iøvrigt kan jeg varmt anbefale NordNet, hvis du fremover vil handle aktier. NordNet har en utroligt god platform, handel er mere overskuelig end i din netbank – og omkostningerne er desuden lavere.