Vi er en stor kommune der spænder over mange interesser og mange erhverv hvor målet helliger midlet.

Fornylig var der fokus på det faktum at Frederikshavn er rykket 29. pladser frem på listen over erhvervsvenlige kommuner.

Det er et rigtig godt afsæt til at fortsætte for fuld kraft frem på alle de parametre, der netop har placeret Frederikshavn Kommune som den næstbedste kommune her i det Nordjyske.

Richard Fynbo, formand for DI Vendsyssel peger på den gode dialog med kommunerne, som et eksempel på øget erhvervsvenlighed – og nævner eks. erhvervsbesøg for 20 byrådsmedlemmer fra Frederikshavn som et af mange tiltag.

Det betyder, at samspillet mellem erhvervsråd, erhvervshus og kommune er uhyre effektivt – og lige præcis det samspil skal sikres i stadig fremdrift – hvilket samtidig understreger, at et byråd der formår – på tværs af forskellige baggrunde, farver og holdninger – at finde en fælles retning er med til at sikre flere arbejdspladser, mere bosætning – og en bundlinie der er bedre rustet til at bære de enorme udgifter kommunen oppebærer fremover.

En kommune i fremdrift med retningen låst på at blive den mest erhvervsvenlige kommer ikke sig selv – men som følge af teamwork. Det vil i den kontekst være nærliggende at sikre retningen uden at blive fanget i et politisk spil om misforstået indflydelse: Et samlet byråd skal ligge sig i selen for at gå benhårdt efter førstepladsen. Intet mindre.

Når vi taler om “erhvervslivet som dynamo for vækst og bosætning”, så handler det om alt fra gode rammebetingelser til virksomheder, bedre infrastruktur, støtte til iværksættere og et yderligere fokus på turisme. Alle de ting – og meget mere til – kan lade sig gøre hvis alle er enige om, at vi vil hele Frederikshavn Kommune.

Klik tilbage til stemlasse.dk hvor du finder Venstres KV17 valgprogram