Borgmester Birgit Hansen beskylder byrådskandidaten Klaus Hjulmand for at være manipulerende – i den samme uge hvor kommunen kører annoncer for “Frederikshavn Demokrati-festival”. Det fremgår meget tydeligt at man på festivalen kan møde Birgit Hansen, Morten Østergaard og Pia Olsen Dyhr.

Forleden meddelte Birgit Hansen, at parti-politiske aktiviteter ikke skal finde sted på kommunens institutioner, i et kraftigt genmæle overfor Klaus Hjulmand (LA), som hun mente manipulerede med fakta i sagen om hendes nej til undervisningsminister Merete Riisagers besøg i Skagen Skoleafdeling. Borgmesteren udtalte i samme sag at Hjulmand havde tabt sutten.

“Man har et standpunkt til man har taget et nyt” lød de berømte ord fra den socialdemokratiske statsminister Jens Otto Krag. Det citat er ganske rammende – for Birgit Hansen har tilsyneladende et standpunkt der passer til lejligheden.

Signalet i omtalte annoncering giver det klare indtryk at man på festivalen umiddelbart kun møder politikere fra venstrefløjen. En annonceringskampagne der tydeligt brander Birgit Hansen – i en valgperiode – i sammenhæng med en politisk tonet festival på en af kommunens institutioner.

Det fremgår ikke i den offentlige annonce-kommunikation, at man eks. også kan møde medlem af Folketinget, Christina Egelund og den markante debattør Vera Rosenbeck (tidl. formand for Danske Skoleelever). Den information skal man indhente ved at klikke på banner-annoncen eller aktivt finde på nettet, hvis man ser annoncen i en avis. Sådan fungere verden bare ikke i 2017 – vi bombarderes med konstante indtryk og tager derfor hurtige beslutninger udfra det vi umiddelbart ser. Akkurat som mange debatter online ofte kun føres på overskrifter – da alt for få gør sig den ulejlighed, at læse hvad en artikel eller et emne rent faktisk handler om.

Ergo kan der være potentielle unge skole- og uddannelsesøgende, som fravælger festivalen alene på baggrund af annoncen – ligesom der kan være potentielle liberale gæster som træffer samme valg – fordi de annoncerede gæster ikke matcher deres præference.

Denne annonceringskampagne burde være sparket til hjørne, akkurat efter samme principper som borgmesteren gjorde med Skagen Skoleafdeling, da de meddelte et planlagt besøg af undervisningsministeren. For det må formodes borgmesteren i et vidst omfang godkender de ting hun skal ligge navn til. Alt andet må være manipulation – for kommunale midler.

Lasse Burholt, byrådskandidat KV17
Følg med på Facebook & Instagram

Tilbage til stemlasse.dk