Sådan kommer du igang med Bitcoin – og alle de andre crypto

SIDE IKKE FÆRDIGGJORT 

Jeg får masser af spørgsmål: “Hvor er det jeg køber Bitcoin?” – “Hvordan er det jeg kommer igang med Bitcoin!” – og “Hvad med den side her – er det jeg skal handle?”.

Så – derfor har jeg valgt at lave en lyn-guide til hvordan du kommer igang med at købe Bitcoin (og Ethereum, som jeg klart anbefaler du handler samtidig med Bitcoin) – samt en guide til hvordan du lettest kommer igang med at handle “altcoins” (“alternative coins”: en fællesbetegnelse for alle de crypto-coins & crypto-tokens, som ikke er Bitcoin). Jeg er ikke rådgiver – du skal huske, at enhver investering bærer en risiko for tab.

COINBASE – din første børs

Du skal handle Bitcoin & Ethereum på en “exchange” (en børs) – og det er konsensus blandt langt de fleste (som har erfaring med kryptovaluta), at man bør starte på Coinbase (klik her for registrering – linket er et kampagnelink), som er utroligt brugervenlig – og meget overskuelig. Samtidig er registreringsprocessen simpel – og vigtigst af alt: Du kan betale med kort (hvilket gør processen hurtigere og enklere).

Jeg har med stor tilfredshed og uden problemer brugt Coinbase kontinuerligt siden August 2017. Benytter du dette link, modtager du en velkomstbonus fra Coinbase på Bitcoin til en værdi af $10 når du handler første gang.

Når du senere i forløbet vil mere end bare at spare lidt op – investere lidt i de to største kryptovaluta, så findes der flere børser (læs længere nede) – men du kommer ikke udenom, at du skal have Bitcoin eller Ethereum for at handle “altcoins” (eller du kan overføre penge via din bank, men det er typisk en langsommelig proces).

Start med at registrere dig på Coinbase website – herefter kan du hente app’en ned fra AppStore eller Google Play >>> Registrering på Coinbase

Hvad skal jeg købe første gang? 

Først og fremmest, så skal du ikke investere mere end du kan undvære. Samtidig skal du forstå at crypto-markedet er ekstremt “livligt” – kurserne ændrer sig utroligt hurtigt, og hele tiden – derfor skal du forstå mekanismerne – og derfor ikke investere med end din mave har det godt med. For nu at bruge den forklaring.

Bitcoin har oplevet store fald 7 (syv!) gange i 2017 – men sluttede op mod jul 2017 i kurs $20.000 – med andre ord over året i samlet fremgang på 1.700%. Det er helt normalt du vil opleve kursen falde på både Bitcoin, Ethereum – og alle de øvrige crypto. Husk: Du har først et tab, i det øjeblik du sælger dine crypto i et faldende marked. Du vil opleve at erfarne investorer benytter kursfald til at købe yderligere op – investere yderligere.

Hvor meget skal jeg starte med?

Start med et overskueligt investeringsbeløb, eks. kr. 1.000 eller 2.000 – men fordel dem 50/50 på Bitcoin & Ethereum. Alternativt 33/33/33 på Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Coinbase åbner snart for Bitcoin Cash – en kan du også overveje at investere i. Lad være med at investere i eén crypto. Du skal diversificere.

COINBASE – og Thrustpilot

Hvis du kigger anmeldelser på Thrustpilot, så vil du se en lang række dårlige anmeldelser, men de har så absolut ingen gang på jorden – faktisk valgte en lang række dedikerede Bitcoin-fans bevidst af stille Coinbase i et dårligt lys, pga. lanceringen af kryptovalutaen “Bitcoin Cash”. Coinbase er den eneste exchange, som har en app der fungere upåklageligt, som et stærkt supplement til deres website. Følger du de anvisninger du skal for såvel verificering af bank-konto osv., så fungere alt som det skal.

Der vil være transaktions-gebyrer hver gang du handler eller overfører Bitcoin & Ethereum til andre børser, typisk er Bitcoin i sammenligning mere omkostningstung at overfører end Etherum pga. netværksfee til “miners”. Men, du undgår ikke fees uanset hvilken børs du fremadrettet bruger.